Beskrivelse
Stikordsform:
Aroma – Ahornsirup, muskatnød, vanilje, rødgran
Smag – Smør, granskud, mørk honning, valnød og bitre florale noter
Ingredienser: Vand, dansk honning, hyben, gær. Lagret på port– og whiskyfad. Indeholder sulfit.
Beskrivelse
Vintermjøden er brygget med hyben, plukket langs strandkanten. Efter et år i alm. tank er mjøden lagret yderligere 10 mdr. på egefad.
Vintermjød er en fyldig og sødmefuld mjød domineret af mørke og bitre noter. De bitre smage, der minder om gran og rosmarin, balancerer sødmen flot og giver en frisk dimension. Mjødens milde eftersmag, med en ligeledes “urtet” bitterhed, holder mjøden frisk og balancerer den fede sødme, som er mjødens indledende smagsindtryk. Den har en mørk og dyb farve.
Nyd Vintermjøden kølig til julens søde sager eller som en hyggedrik i de mørke stunder, hvor vi venter på at det store hjul drejer.
Serveringsforslag
Vintermjøden er en sød mjød, så dens umiddelbare brug med mad er sammen med desserter og ost. Dertil skal det nævnes, at bitterheden gør den fornuftig med salte retter domineret af fede og søde smage; æbleflæsk, klassisk dansk juleand eller jægergryde med syltetøj.
I den søde ende er mjøden bedst serveret med desserter, der har bitre smage; kirsebær og nødder eller med mørk chokolade.
I sammensætning med ost er Vintermjød bedst sammen med blå oste, gerne i den salte ende. Vestjysk Danablu og engelsk Stilton er nogle af de åbenlyse eksempler.
Vintermjøden gør sig desuden godt med røgvarer; Sol over Gudhjem, honningglaseret skinke, sønderjysk spegepølse og varmrøget laks.
Glas
Vintermjød er bedst serveret i små glas, som fremhæver dens sødme og styrker dens aroma. Vi anbefaler tulipanglas, Glencairn whiskyglas eller gammeldags portvinsglas.