Mjødopskrifter

Inspiration til brug af mjød i madlavning – mjødopskrifter

Find mjødopskrifter her på siden og inddrag mjød i din madlavning. Mjød kan nydes i rigtig mange sammenhænge. Det er meget afhængigt af, hvilken mjød du har, og fra hvilket bryggeri du køber din mjød. Ligesom med alt anden vin, har hver mjød sin egen smag.
Vi har dog en del gode erfaringer vi vil dele med dig.

  • Al vores mjød er oplagt at bruge til desserter, mørk chokolade og kage.
    Favoritterne er Hyldemjød og Skovmjød.
  • Mjød er fantastisk til ostebordet, sødmen fra mjøden går godt til den skarpe ost. Til krydret pølser, tapas o.lign.
    Favoritten er her Mjødurt.
  • Mjød er godt at bruge i madlavningen, til marinering og dressing.
    Favoritten er Ren mjød, hvor du får den fulde honningsmag.

Vi vil løbende lægge opskrifter og inspiration til mjød i madlavning her på siden.
Har du en god opskrift vi må dele, så vil vi med glæde tage imod den.

Mjødgård - opskrift - 4. november 2020

Tomatsalat med mjødmarineret mozzarella

I denne opskrift får den lækre italienske ost lov at møde den danske søde mjød. 

Mjødgård - opskrift - 4. november 2020

Coleslaw med mjød

Vi  introducerer dig til et helt nyt og nordisk take på coleslaw. Væk med den kendte mayonnaise og frem med mjøden!

Mjødgård - opskrift - 4. november 2020

Chai Latte med Mjødgårds mjød

Vi  giver her et bud på en voksen Chai Latte med sødmefyldt mjød.

bagte-auberginer-med-mjoed-og-tofu

Bagte auberginer fyldt med mjødmarineret tofu

Her møder den danske hedvin mjød, den asiatiske tofu og samler sig i et kendt element fra mellemøstens køkken, nemlig bagt aubergine.

bagte-mjoedmarinerede-guleroedder

Bagte mjødmarinerede gulerødder

Mjødopskriften på bagte gulerødder giver en lidt dybere og mere nuanceret smagsoplevelse, der klart er værd at prøve.

Mjødgård - opskrift - 4. november 2020

Norse Coffee – Mjødens svar på Irish Coffee

I denne opskrift er whiskyen skiftet ud med Mjødurt mjød.

Mjødgård - opskrift - 4. november 2020

Mjødmumba – Lumumba nu med mjød! 

Som navnet lidt afslører så er cognac i opskriften udskiftet med mjød.