Beskrivelse
Aroma – Malt, sødme, frugtig, honning.
Smag – Vinøs, fyldig, syrlig, hyldebær.
Ingredienser: Vand, dansk honning, æbler, hyldebær, egetræ og gær. Indeholder sulfit.
Beskrivelse
Vikingeborgen Trelleborg er én af flere ringborge, som er optaget som UNESCO verdensarv. Deres kerne opgave er at formidle krigeren og krigerlivet i vikingetiden. Mjødgård fik den ære at lave en mjød, som kunne have været drukket iblandt krigerne på borgen, ved særlige lejligheder. Vi valgte at lave en solid æblemjød, med masser af honning og tilsatte så en masse hyldebær, for at gøre det til en syrlig og forfriskende mjød, der med sin røde farve fremstår indbydende.
I duften fornemmer man en nærmest mørk maltet sødmefuld frugt, hvor honningen diskret fornemmes igennem den mørke tone. Det frugtige islæt i duften bevares, og træder med over i smagen på en nærmest vinøs måde. Sødmen er intakt og fyldig, og balanceres flot af syren og et let krydret touch i eftersmagen. Kunne være et fint alternativ til en klassisk Ruby Port.
For at læse mere om nordiske gravfund med spor af honning og pollen fra blomster og urter, klik her.
Serveringsforslag
Mjøden har en høj syrlighed hvilket gør den bedst til salte og fede retter. Det være sig saltet gris, æbleflæsk. Til juleanden, røget skinke og laks. Eller til desserter, som traditionel æblekage/ tærte, til blå oste som danablu eller stilton.
Glas
Trelleborgs Krigermjød gør sig bedst i et glas, som fremhæver sødme. Traditionelle portvinsglas og tulipanglas er klart de bedste for mjøden. Serveres let afkølet, 8–10˚.
Serveres let afkølet, 8–10˚