Beskrivelse
Aroma – Oxideret æble, karamel
Smag – Syrligt, umodent grønt æble, kirsebærsten, urteagtig, minder om Macvin
Ingredienser: vand, dansk honning, æbler, stikkelsbær, valnødder, granskud, rølliker, hvidtjørn, mange vilde urter, skud fra bærbuske og gær. Indeholder sulfit.
Beskrivelse
Evighedsmjøden, er vores bud på en mjød som vølven tilbage i oldtiden kunne have brygget. Evighedsmjød, fordi vi hele tiden har lagt flere og flere urter i bryggen og fordi den aldrig slutter.
Der er en solid sødme profil, en rigtig Mjødgård DNA, den har syrlighed fra umodne stikkelsbær, æbler har tilført sødme. De mange vilde urter, som hvidtjørn, røllike, granskud, unge friske skud fra bærbuske har givet en komplekst krydret smag, også toppes det med valnøddernes bitterhed.
Evighedsmjød fremstår som en gylden hyldest til tidens gang. Med en base af honning indrammet af sauterne vines dybe noter, byder den på en kompleksitet af urter, bær, frugt og nødder. Sødme, syrlighed og bitterhed balancerer i en harmonisk symfoni, hvor honningkage-minder møder friskhed og eftertænksom eftersmag. Hver slurk inviterer til refleksion over tidens uendelige cyklus, og minder om at nyde nuet, mens fortiden æres. Evighedsmjød er ikke blot en drik, men en dyb sjælelig oplevelse – en uforglemmelig rejse i hver eneste dråbe.
Hent vores digitale materiale med QR-koden eller ved at klikke her, eller direkte i menuen Brochure, og læs om mjøden og en akademikers bud på hvem vølven var. Få et indblik i Mjødgårds bryggers tanker bag Evighedsmjøden. Materialet er spændende læsning og spækket med flotte fotos.
Serveringsforslag
Smagen; er halvsød med en rundet og facetteret smag, der leder tanken på græsenge og skovkanter. Valnøddernes bitre noter er bund for urterne, og den blide syre i bær og frugter eleverer oplevelsen i eftersmagen. Som en kølig aperitif vækker den alle smagssanserne. På frokostbordet gør den sig godt til både salater, fisk og kød. Mindre søde desserter og bagværk klæder den. Den er glimrende til lagrede oste som Comté, Prästost, Vesterhavsost og cheddar og frugter som f.eks. meloner, dadler og brændte figner.
Glas
Mjødens kompleksitet gør den bedst i et glas, som fremhæver sødme. Traditionelle portvinsglas og tulipan-glas er klart de bedste for mjøden. Serveres let afkølet, 8–10˚