Beskrivelse
Ren mjød
Den rene mjød er som navnet antyder ren, både i smag og duft kommer den rene smag og aroma af honning tydeligt igennem; meget sød, let floral og en fyldig fedme. Derudover har den en let syrlig aroma og en meget lang, dyb og sødmefuld eftersmag som antyder et langt lagringspotentiale og potentialet for en endnu dybere og mere kompleks smag givet tid til modning.
Når vi brygger ren mjød er der fuld fokus på at sammensætte en honningbase, som er så smagsfuld og kraftig i sit udtryk, at honningen vil give mjøden en god og kraftig smagsoplevelse. Når vi vælger sensommerhonningen, så varierer det år fra år, hvilken eng, mose eller plantage vi henter honningen fra.
Vi synes det spændende ved at lave ren mjød, er den mulighed det giver vores mjød af få sit helt personlige terroir frem.
Serveringsforslag
I sammensætning med mad er det definitivt en sød mjød, derfor vil desserter være den mest oplagte partner til mjøden, den intense sødme gør Ren Mjød oplagt sammen med kager og desserter bygget på honning, vanilje og/eller karamel såsom creme brûlée, pain d’epice/honningkage og pannacotta.
Derudover fungerer honning sødme eminent til skarpe oste som ofte kan være svære at passe med vin; blåskimler af enhver art, camembert, epoisses, munster, gedeoste og gammel ost vil alle være i virkeligt godt selskab med Ren Mjød.
Glas
Ligesom kvanen alsidig, den ændrer sig med glas typen, men kan excellere i både glas, der fremhæver og tilbageholder sødmen, så både hvidvin, champagne, portvin og tulipan er fine til den.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.