Beskrivelse
Et sæt på 4×10 cl mjød i en flot gaveæske
“Gourmetmjød med lokale ingredienser – det skal smages”
Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Mjødgårds honninggyldne dråber af nordisk hedvin? Kender du ikke rigtig til god dansk mjød endnu? Eller mangler du en god værtsgave, noget til en mærkedag? Så er her løsningen.
Vi har gjort det nemt for dig og har lavet et en lækker gaveæske, med 4 x 10cl flasker fra Mjødgård, så man kan smage nogle af de faste varianter, og finde den eller dem du synes skal stå fast i barskabet derhjemme.
Gaveæsken indeholder vores 4 faste mjød fra grundserien, som du kan læse om herunder, samt en lille indlægsseddel med serveringsforslag:
Hyldemjød:
Den velkendte sommerduft af hyldeblomst, og en god fyldig smag. Eftersmagen er lang, med en solid basis af lette bitterstoffer. Sødmen er i den nedre ende.
Serveres isafkølet som aperitif, eller dampende varm af små krus. Nyd hyldemjøden kold med f.eks. vaniljeis og friske jordbær dyppet i chokolade.
Dette er bryggerens udvalgte, når der skal bydes på en velkomst aperitif, en kold drink i sommervarmen eller som erstatning til julegløgg.
Ingredienser: Vand, dansk honning, hyldeblomst, gær. Vejl. 15% alkohol
Skovmjød:
Alt det gode fra de danske skove samlet i en mjød. Skovbærernes syrlighed giver et fint modspil til honningen i denne mjød. Den har en fyldig bund med smagen fra egetræet. En delikat og dejlig eftersmag.
En mjød hvor smagen fra bærrene og syrligheden, har fået lov til at dominere, hvilket får denne mjød til at skille sig mest ud fra de andre bryg.
Egner sig til ethvert dessertbord, serveres kold til oste, is, frugt, kage og mørk chokolade.
Dette er bryggerens favorit at brygge. Det en sjov mjød at sammensætte, grundet de mange smagsgivere der er i denne bryg.
Ingredienser: Vand, dansk honning, brombær, solbær, ribs, egetræ og gær. Vejl. 14% alkohol
Ren Mjød:
Ren mjød har som dens navn antyder en meget ren smag og duft af honning, den har en fin balance mellem sødme og syre samt nøddeagtige bitre noter som balancerer sødmen. Den har en lang eftersmag, hvori den rene honning sødme træder mere frem og fylder munden længe. Vi lægger denne mjød på vores store egefad, så lagringen bliver ekstra fin til denne mjød.
– Dette er bryggerens ”køkkenmjød”, som udover sin klassiske og rene mjødsmag er perfekt at bruge i køkkenet, når der skal laves dressinger, marinade m.m.
Ingredienser:
Vand, dansk honning, gær. Lagret på egefad. Vejl. 13% alkohol
Engmjød:
Engmjøden er en halvsød mjød, hvor mjødurtens smagsstoffer tilfører en frugtagtig oplevelse, samt neddrosler sødmefornemmelsen. En unik mjød, med en helt særlig karakter og personlighed.
Engmjøden egner sig fortrinligt til marinering af vildt, til ostebordet, mørk chokolade, is eller i en velkomstdrink.
– Dette er bryggerens favorit, der anbefaler denne mjød som en særlig ledsager til den gode ost.
Ingredienser: Vand, dansk honning, mjødurt, gær. Vejl. 15% alkohol