Beskrivelse
Stikord
Aroma – Kanel, kardemomme, fennikel, lakrids og mælk
Smag – Kanel, sød karry, rosenvand
Ingredienser: Vand, dansk honning, æbler, kanel, nelliker, kardemomme, ingefær, egetræ og gær. Indeholder sulfit.
Beskrivelse
Harald har med alle sin handlinger udvist et ægte stormandssind. Han har været en strategisk mester, og på mange måder har han ikke villet stå tilbage for nogen europæisk stormand. På sin helt egen måde skabte han bygningsværker, formentlig efter sydeuropæisk inspiration, som ingen før ham havde gjort det her i Norden.
Vi mente, at med en konge som Harald, der ville vise sin magt via sin skabertrang, så har han måske også villet vise de andre danske stormænd, at han havde tætte forbindelser til Sydeuropa. Så hvorfor ikke lave en mjød skabt på de krydderier, man på den tid kunne få i Sydeuropa? Derfor bryggede vi Haralds mjød med krydderier, som i vikingetiden fandtes i middelhavslandene.
Vi har brugt en god dansk sommerhonning, æbler, kanel, nelliker, kardemomme, ingefær og egetræ.
Harald Blåtand er en usædvanlig mjød. Den er komplekst krydret både i smag og aroma på en måde, som bringer mindelser til søde mellemøstlige krydderiblandinger. Sødmen er fint balanceret af den krydrede smag og nok syre til ikke at gøre kombinationen kvalm. Den har en meget lang og kompleks aroma og er i smag en fed og fyldig mjød som virkelig fylder munden og bliver hængende i en meget lang eftersmag.
En atypisk mjød for os på Mjødgård, da vi normalt ikke bruger urter, som ikke vokser i vores nærområde.
Serveringsforslag
I kombination med mad er Harald Blåtand definitivt en sød mjød. Den fungerer ikke rigtig med anden mad end desserter, men til gengæld gør dens kompleksitet den i stand til at harmonere med de fleste typer desserter. Specielt kan man virkelig bringe dens bedste side frem med desserter, som bruger vanilje, kanel og/eller kardemomme.
Glas
Grundet sin kompleksitet gør Harald Blåtand sig bedst i et glas, som fremhæver sødmen. Traditionelle portvinsglas og tulipanglas er klart de bedste for mjøden.