Beskrivelse
Vintermjød
Vintermjøden er brygget med hyben, plukket langs strandkanten. Efter et år i alm. tank er mjøden lagret 10 mdr. ekstra på egefad.
Vintermjød er en fyldig og sødmefuld mjød domineret af mørke og bitre noter. De bitre smage der minder om gran og rosmarin balancerer sødmen flot og giver en frisk dimension.
Mjødens milde eftersmag med en ligeledes urtet bitterhed, holder mjøden frisk og balancerer den fede sødme som er mjødens første smagsindtryk. Den har en mørk og dyb farve.
Nyd Vintermjøden kølig til julens søde sager eller som en hyggedrik i de mørke stunder, hvor vi venter på det store hjul drejer. Vinter mjøden er nemlig den perfekte julemjød til de hyggelige og kolde vinter aftenener.
Serveringsforslag
Vintermjøden er en sød mjød, så dens umiddelbare brug med mad er sammen med desserter og ost, dertil skal det nævnes at bitterheden gør den fornuftig med salte retter domineret af fede og søde smage; æbleflæsk, klassisk dansk juleand eller jægergryde med syltetøj.
I den søde ende er mjøden bedst serveret med desserter der har bitre smage; kirsebær og nødder, dertil kan den bruges sammen med mørk chokolade.
I sammensætning med ost er Vintermjød bedst sammen med blå oste, gerne i den salte ende, vestjysk danablu og engelsk Stilton værende de åbenlyse eksempler.
Vintermjøden vil gøre sig godt med røgvarer: Sol over Gudhjem, honningglaseret skinke, sønderjysk spegepølse og varmrøget laks.
Glas
Vintermjød er bedst serveret i små glas, som fremhæver dens sødme og styrker dens aroma; tulipan eller Glencairn whiskyglas eller gammeldags portvinsglas.
Læs om vores produkter, råvarer, vision og historie, og bliv klogere på hvem Mjødgård er. Vi er nemlig mere end bare et bryggeri.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.