Beskrivelse
Stikord
Aroma – Dyb honning aroma, nødder, birk, brød
Smag – Klar honning smag, hasselnød, madæble
Ingredienser: Vand, dansk honning, gær. Lagret på portvinsfad. Indeholder sulfit.
Beskrivelse
Ren mjød har, som dens navn antyder, en meget ren smag og duft af honning. Den har en fin balance mellem sødme og syre samt nøddeagtige bitre noter.
Den har en sød eftersmag, som antyder et langt lagringspotentiale, hvori den rene honning sødme træder mere frem og fylder munden længe. Derfor lægger vi også denne mjød på vores store egefad, så lagringen bliver ekstra fin.
Når vi brygger ren mjød, er fokus på at sammensætte en honningbase, som er så smagfuld og kraftig i sit udtryk, at honningen vil give mjøden en god og kraftig smagsoplevelse. Når vi vælger sensommerhonningen, så varierer det fra år til år, hvilken eng, mose eller plantage vi henter honningen fra.
Vi synes det spændende ved at lave ren mjød, er den mulighed det giver for at få mjødens helt personlige terroir frem.
Serveringsforslag
I sammensætning med mad er det definitivt en sød mjød, og desserter vil være dens mest oplagte partner. Den intense sødme gør Ren Mjød oplagt sammen med kager og desserter baseret på honning, vanilje og/eller karamel såsom creme brûlée, pain d’epice/honningkage og pannacotta.
Derudover fungerer mjødens honning sødme eminent til skarpe oste, som ofte kan være svære at passe med vin; blåskimmel af enhver art, camembert, Epoisses, Munster, gedeoste og gammel ost vil alle være i virkeligt godt selskab med Ren Mjød.
Glas
Den rene mjød kan nydes i de fleste slags glas uden, at smagen eller aromaen bliver ændret radikalt. Portvins- eller tulipanglas, som fremhæver dens sødme, er dog at foretrække.