Beskrivelse
Stikordsform:
Aroma – Hø, lyngplanter, mos, muldjord
Smag – Blåbær, tørret frugt, hø, hvedekerner
Ingredienser: Vand, dansk honning, hamp, enebær træspåner, gær. Indeholder sulfit
Beskrivelse
Vårmjøden har en interessant smagsprofil med en klar honning sødme. Både smagsprofilen og aromaen er domineret af tørre dufte og smage, som minder om skovbund, hedelandskaber og kornhøst.
Sødmen i mjøden er fint balanceret af en ren og tydelig syre samt en meget rund og mild bitterhed.
Det “urtede” og “grønne” tema i mjøden giver den en spændende smagsprofil, som gør dette til en mjød, man kan sidde og nippe, og fornemme længe efter de gyldne dråber er gledet ned.
Serveringsforslag
Vårmjøden er en halvtør mjød. Dens sødme er udpræget nok til at kunne bruges til visse desserter, men den vil være bedst tjent med salte retter.
Den passer godt til animalske smage som vildtkød og indmad og vil desuden gå glimrende til røget kød el. fisk.
Til desserter kan den ikke matche meget søde desserter, men desserter baseret på nødder og tørret frugt, uden for meget tilsat sukker, kan den godt hamle op med.
Til ost er det en alsidig mjød, som kan stå ved siden af alle slags oste, både de milde og de stærke.
Glas
Vårmjøden bør serveres i et hvidvinsglas. Den skal bruge plads til at udfolde sin fulde aroma og skal helst ikke have fremhævet sin sødme. Alternativt står den rigtigt fint i et champagneflute.