Beskrivelse
Aroma – Ren honning, lyng, halm, tørret træ
Smag – Lynghonning, madæbler, ribs, kvæde
Ingredienser: Vand, dansk honning, slåen, mjødurt, egetræ og gær. Indeholder sulfit.
Beskrivelse
Sven er, for os, den nordiske krigskonge, som, i modsætning til sin far, ville tilbage til de gamle dyder med vikingetogter og nordisk selvbevidsthed.
Samtidig har han været en hidsig og aggressiv herre. Vi valgte i vores fortolkning at fokusere på Svens stræben efter de gamle dyder.
Derfor fandt vi tilbage til vores hellige urt, mjødurten, som har været brugt til mjød helt tilbage til bronzealderen. En gammel nordisk urt som vi elsker at bruge hos Mjødgård.
For at give mjøden lidt syrlighed “vrede” og noget så skarpt, som Svens sværd, valgte vi slåen, som også har vokset her i vikingetiden. Sammensætningen af det sure slåenbær, som giver mjøden et tørt og syrligt udtryk, og den søde krydrede mjødurt har resulteret i en mjød, med en særlig karakter.
Sven Tveskæg er en halvsød mjød, som på trods af en meget intenst sød aroma, er langt mildere smagsmæssigt, da sødmen er tempereret af intens frugtig syre og en tannisk bitterhed. Den er den mindst fyldige i kongeserien og har et langt mere råt og rustikt udtryk end sine forgængere.
Svens mjød er frisk, syrlig og med en dejlig eftersmag af den velkendte mjødurt, som hænger ved i munden.
Serveringsforslag
Den høje syre og bitterhed i Sven Tveskæg gør den brugbar til salte retter, på trods af dens intense sødme. I det salte køkken står den bedst i kombination med meget salte og fede kødretter, som confiteret svin og flæskesvær. Syrlige, men tunge, desserter som traditionelle æblekager, æbletærter eller desserter lavet på efterårsbær er dens bedste venner iblandt desserter.
Glas
Sven Tveskæg skal helst serveres i glas, som fremhæver dens sødme; portvinsglas og tulipanglas giver den bedste oplevelse af mjøden.