Råvarer af høj kvalitet
I vinverden taler man ofte om vinens terroir. Ordet kommer af ‘terre’, som betyder land. I den branche har man i mange år beskæftiget sig med vinens terrior og forholdt sig til de lokale jordforhold, nedbør, temperaturer, dyrkningen af planterne m.m.
Tænk, hvis vi også kom dertil med mjød. At vi herhjemme i lille Danmark, fik vores egne unikke forhold til det lokale mjødbryggeri og fik en oplevelse og et forhold til bryggeriets helt egne terrior. Vi har i vores manifest den regel, at alle vores råvarer skal være lokale. Det er for os en unik måde, både at skabe det her lokale terrior, men det giver os mange andre fordele. Alt skal plukkes, samles og hentes ind i vores bryggeri, fra vores lokalområde, det synes vi har en kæmpe værdi. Det er den tankegang jeg synes, gør mikrobryggerier unikke, relevante og gangbare. Det er fedt, hvis folk fornemmer forskellene i smagsoplevelserne og forholder sig til hvorfor noget mjød smager på en måde på Sydsjælland og på en anden måde i Nordjylland, eller fra udlandet.
I mange af vores søster brancher, hvor man laver rom, gin, likør, snaps m.m. der ser man i langt de fleste tilfælde, at der blot er tale om blandingsprodukter. Altså at man ikke selv danner sin alkohol på lokale råvarer eller i det mindste bare fremstiller den i egne lokaler. En tendens jeg også fornemmer kan ske i mjødbranchen.
Derfor er et en kæphest for vores arbejde i mjødbranchen i Danmark, at vi vil fremme ethvert tiltag for at mikrobryggerier, skal arbejde med råvarer, fra deres eget område, i hvert fald inden for egen landsdel. Det vil nemlig give alle mikrobryggerier en basis for en fortælling, som er deres. De vil have deres terrior at tale ud fra og give folk, som smager mjøden, en særlig oplevelse.