Presse og medier

Tak for din interesse for Mjødgård

Du er meget velkommen til at downloade og bruge vores pressemateriale.

Ønsker du mere information eller en personlig samtale så;
kontakt os her

Thomas Priiskorn brygger hos Mjødgård

Et mikrobryggeri drevet af passion, tradition og godt håndværk

 

Om bryggeriet Mjødgård

  • Mjødgård er et mikrobryggeri i Dalby på Syd- Østsjælland, som er specialiseret i brygning af Mjød.
  • Bryggeriet startede i 2008 på Djursland og er et af Danmarks ældste mikrobryggerier i mjødbranchen.
  • I januar 2018 skiftede Mjødgård ejer. I forbindelse med ejerskiftet flyttede bryggeriet til Stevns og sidenhen Dalby, hvor det den dag i dag er placeret og har fuld gang i brygningen.
  • Vi har bryggeri i nogle smukke historie bygninger, som blev bygget i tiden 1940–1960 af Heering familien til deres produktion af kirsebærlikør, som var et stor-sælgende produkt i den periode.

Idéen bag Mjødgård

  • Hele idégrundlaget og visionen bag Mjødgård er, at brygge en mjød af højeste kvalitet.
  • Vi vil brygge gourmetmjød og vi ser os selv, som en del af det Nye Nordiske Køkken.
  • Bryggeriet arbejder med en autentisk og traditionel tilgang til brygningen, der har været i brug siden vikingetiden og længere tilbage i tiden.
  • Vi arbejder med en bæredygtigheds tanke, som særligt i forhold til vores lokalforankring kommer til udtryk.
  • En tilføjelse til virksomhedens profil, er det sociale ansvar. Man kan tale om en socialøkonomi i virksomheden, hvor der tilbydes arbejdspladser for personer, som normalt har svært ved at være tilknyttet det ordinære arbejdsmarked.

Mjødgårds ejer

  • Thomas Priiskorn. Er uddannet fri- og efterskolelærer.
  • Har en årrække arbejdet som museumsformidler på vikingeborgen Trelleborg. Her blev passionen for formidling, undervisning og vikingetiden forenet.
  • Har arbejdet på friskoler og senest botilbud for unge med støtte behov. Særligt med beskæftigelsesprojekter for unge, og derfor er det naturligt at åbne dørene til Mjødgård, og tilbyde en særlige rammer for arbejdspladser, hvor der tages individuelle hensyn.
Gorm den Gamle og Sven Tveskæg 2024 Middag
KæmpeTønde

Generelt om mjød

  • Mjød er Nordens naturlige hedvin, gæret på honning.
  • Mjød er blevet brygget i stort set hele verden og i mange kulturer, mange tusind år tilbage.
  • Herhjemme er det særligt vikingetiden, som folk forbinder med mjød. På den tid anså man det som en luksus drik (gudernes visdomsdrik).
  • Faktisk er mjød en endnu ældre drik, den går over 7000 år tilbage i tiden, hvilket er naturligt når man tænker på hvor enkelt det er, hvad angår ingredienser og gæring.
  • Desværre fortaber vores viden om mjødens oprindelse i historien, vi ved bare fra arkæologien, at den er ældre end antikken.
  • I sin grundessens er mjød noget af det mest naturlige. Det er vand og honning som har gæret over lang tid.
  • Mjød er ikke øl. Det skummer ikke, og der bruges hverken humle eller malt. Mjød kan minde om sherry og portvin.

Vores mjød som historiefortæller

  • Hos Mjødgård brygges mjøden af den gode danske honning fra lokale grønne biavlere, hvor bierne holdes efter de mest skånsomme principper.
  • Der samarbejdes lokalt, derfor er al honningen er indsamlet på Stevns, Faxe og Sydsjælland.
  • Det vægtes højt, at råvarerne kan fortælle en god historie, og at man i Mjødgårds bryg kan smage den gode smag fra vores natur; solen over det skønne stevnske landskab med klinten, skovene og de mange gyldne marker.
  • Vi laver mjød med mild sødme, ofte krydret med nordiske urter, frugter eller bær, som vi selv håndplukker eller henter fra lokale plantager. Alle råvarer er kun fra grønne producenter, for at opnå den højst mulige kvalitet, og det giver vores mjød sin egen personlighed.
  • Mjøden er brygget nænsomt og med respekt for råvarerne og for traditionerne, for at opnå den højst mulige kvalitet.
  • Som formidler og historieinteresseret, indgår bryggeren i Mjødgård i samarbejde med eksterne partnere, hvor vi brygger en mjød som har en helt speciel fortælling for lige præcis den partner som får brygget sin mjød hos os.
  • Det er ofte museer, men også restauranter og privatpersoner er med i bryggeprocessen. De særlige bryg som udgives eller forhandles rund om i landet, bliver annonceret på vores produktside, samt sociale medier.
Priiskorn, Mjødgård
Brygger Thomas Priiskorn
T. Priiskorn
Thomas Priiskorn med Evighedsmjød 2024
Mjødbrygning
Mjødgårds mjød