Beskrivelse
En Dolcevit.
Det hele begyndte med blomsterne og bierne. Honningen skabtes og senere kom den os i hænde og blev da omdannet til mjød.
Hos Mjødgård tænker vi bæredygtigt og vi værner om naturen, derfor bruger vi kun lokale råvarer og honning fra grønne biavlere.
Vi havde dog et ønske om at gå endnu dybere ind i den grønne omstilling, og ud fra det gamle ordsprog “Hvor der handles, der spildes”, som for de fleste ikke er så attraktiv en devise i dag, satte vi os ned og spekulerede over hvordan vi kunne mindske vores spild bedst muligt.
Svaret blev at samle al vores overskudsmjød og fragte den til Præstø, hvor den i samarbejde med ‘Radius Distillery’ bliver destilleret og lavet til eksklusiv spiritus. Når destilleringen er færdig, sættes den på egefad i 3 år og tappes til sidst på flaske.
Hver flaske er håndnummereret og bærer en etikette af kirsebærtræ. Dette har vi valgt for at gøre spiritussen endnu mere eksklusiv og give den endnu mere personlighed. Ingen etikette er ens, og årringene i træet gør derfor hver enkelt flaske lige så unik som vi menneskers fingeraftryk gør os.
Når man destillerer mjøden, står man tilbage med selve mjødens kerne – og den beskrivelse, samt varmen der spredes i kroppen når man drikker en lille skarp genstand, ville vi gerne billedligt videreføre da produktet skulle navngives. Derfor gav det kun mening for os at opkalde den efter den islandske vulkan Katla. Jordens indre varme der spyes op gennem vulkanerne.
Genren Dolcevit er selvopfundet og vi håber at I vil tage navnet til jer og at I vil nyde resultatet.
Serveringsforslag
Vi har testet det og fundet flere gode måder at nyde den på.
En måde er at mixe den op med tonic og lime, hvilket giver en fin simpel drink – men Dolcevitten er også spændende at toppe af med en lille mængde af vores Ren Mjød.
Dertil kan den nydes på samme vis som andre langtidslagrede spiritus, såsom rom eller whisky, og gør sig derfor også godt, når den drikkes alene.
Glas
Vi anbefaler at vores Dolcevit drikkes af et whiskyglas og nydes på samme måde som andre langtidslagrede og eksklusive spiritus.