TOMATSALAT MED MJØDMARINERET MOZZARELLA

Frisk og nem tomatsalat med mjød og mozzarella

Prøv denne utrolig lækker og nem opskrift på tomatsalat med mjødmarineret mozzarella, der tilberedes med olivenolie, balsamico, salt, frisk basilikum og Ren mjød fra Mjødgård. Dejligt tilbehør til mange kødretter, der højst tager 20 min. i tilberedningstid.

Tomatsalat er indbegrebet af det italienske køkken og alligevel er det blevet næsten ekstremt almindeligt ved det danske spisebord. Saftige, solmodne tomater, fed, lækker mozzarella, fyldig, gylden olivenolie og smukke grønne basilikumsblade… Hvem bliver ikke henført til støvlelandets overdådige spisekammer? Uanset om du har besøgt landet eller ej, så ved du at tomatsalat er en Italiensk opskrift og bringer en bid af Italien med sig til dig. 

Hvis du lige står og har brug for en nem opskrift på et lækkert tilbehør til sommerens middag eller blot en let frokost, så er det lige til at gå ombord i en tomatsalat – du har the basics og så har du en masse andre lækkerier som du kan lege med og tilsætte til din tomatsalat alt efter temperament. Sara Speyers bud på en tomatsalat byder for de fleste nok for en hel ny variant. Her får den lækre italienske ost lov at møde den danske søde mjød. 

Der er nemlig tale om en opskrift på tomatsalat med mjødmarineret mozzarella, hvor mozzarellaen har fået lov at marinere i mjøden og derved opnå en noget anden karakter end du traditionelt præsenteres for. Dog hvis du også er typen, som holder af at give din tomatsalat et skud fed balsamico, så kender du nok til den harmoni der opstår når tomaternes umami og syrlighed, ostens salt og fedme møder sødmen i balsamicoen og får englene til at synge. Det kan i hvert fald kun anbefales at lade det søde element spille en rolle i din tomatsalat – og hvorfor ikke prøve med lækker dansk mjød?

Ingredienser:

 • 4 solmodne tomater eller 20 cherrytomater
 • 1 frisk mozzarella
 • 2 spsk Ren Mjød fra Mjødgård
 • 1 spsk god olivenolie
 • 1 tsk balsamico
 • Salt 
 • Frisk basilikum

tomatsalat-med-mjoedmarineret-mozzarella

tomatsalat-med-mjoedmarineret-mozzarella

Fremgangsmåde:

 1. Start med at finde en flot skål frem. Og vaske dine tomater.
 2. Hæld væsken fra din friske mozzarella og riv den i mindre stykker.
 3. Tag mozzarella og Ren Mjød og bland dem godt i en lille skål. Lad osten marinere med mjøden i ca. 10 minutter.
 4. Skær tomaterne i både eller tern og vend dem med olivenolie, balsamico og et kværn salt.
 5. Vend forsigtig tomater og den mjødmarinerede mozzarella sammen.
 6. Top af med frisk basilikum og server straks.

Tip! Du får den bedste oplevelse, hvis hverken tomater eller ost er køleskabskolde. 

Hvis du har lyst til at prøve eminente danske fødevarer forenet med italienske traditioner, så skal du unde dig selv at prøve mozzarellaen fra La Treccia. Bag brandet står fætrene Luca og Oscar fra Italien, der sammen har startet virksomheden i Rødovre, langt fra støvlelandets varme sol, men tæt på den danske jersey mælk.

Du kan finde Ren Mjød på vores webshop her

 

Ren mjød