Socialt ansvar

Ny virksomhedsprofil 

Efter ejerskiftet i 2018 blev der skrevet en ny virksomhedsprofil for Mjødgård. Som en tilføjelse til virksomhedens profilen, kom vinklen der handler om socialt ansvar. Man kan tale om en socialøkonomi i virksomheden, hvor der tilbydes arbejdspladser for personer, som normalt har svært ved at være tilknyttet det ordinære arbejdsmarked.

Mjødgårds brygger har tidligere arbejdet med unge i beskæftigelsesprojekter, og derfor var det naturligt at åbne dørene til Mjødgård, og tilbyde en særlige rammer for arbejdspladser, hvor der tages individuelle hensyn.

Vi har valgt en socialprofil ud fra den tanke, at alt for mange unge er strandet i en virkelighed uden adgang til det etablerede erhvervsliv, hvor der er fuld fokus på effektivitet og vækst. Vi har valgt at arbejde med den sociale profil og satse på en virksomhed, hvor de, som kan/skal ansættes i produktionen, er unge, som enten har svært ved (eller har haft svært ved) at være tilknyttet det ordinære arbejdsmarked, fx som følge af en diagnose, kognitive udfordringer, sociale tilknytningsforstyrrelser m.m. Eller for personer, der af andre årsager er kommet i en situation, hvor de har brug for i en periode at komme ud i en beskæftigelse, hvor man kan få et særligt tilrettelagt arbejde.

En arbejdsplads med individuelle hensyn

Bryggeriet har en rolig og ensartet arbejdsdag, hvor der arbejdes meget manuelt og i meget faste arbejdsgange, hvor meget bliver repetitionsarbejde, med gentagelser af de faste arbejdsprocessor. Det giver en tryghed i arbejdet, en gennemskuelighed, som mange med særlige forudsætninger for læring, kan profitere af.

Bl.a. derfor samarbejder Mjødgård med Horisonten STU og den spirende fleksjobuddannelse Linje H, hvor man arbejder med gentagelsens pædagogik, som er et relativt nyt fænomen beskrevet i en ny ph.d. om denne praksis. Metoden har dog dybe rødder i de frie skoler og uddannelsessteders historie og praksis, som er blevet forfinet og udviklet gennem mange mange år.

”Som ejer af Mjødgård kan jeg se en åbenlys fordel for min virksomhed ved at tage unge ind i oplæringsforløb. Efter endt oplæring, vil jeg have en medarbejder, som jeg ved, kan tage ansvar i den daglige produktion. Jeg vil få en medarbejder, jeg kan betro de enkelte arbejdsopgaver. Det har spændende perspektiver, efterhånden som dette perspektiv/princip skaleres op i takt med, at virksomheden vokser.

Så jeg vil derfor gøre mit til, at unge med usynlige handicap, så som autisme, ADD m.m. kan få chancen og en grundig og fagligt velfunderet læreplads i min virksomhed”.

Gratis fragt på alle ordrer over 500 kr.

X