• 0Shopping Cart
Mjødgård
  • Om Mjødgård
    • vision
    • Mjødens historie
    • Produkter
    • Råvarer
  • Shop
  • Events
    • Mjødsmagning
    • Mjødevents
    • Mjød foredrag
  • Inspiration
    • Mjødbrygning
    • Mjødopskrifter
    • Mjødcocktails
  • Forhandler
    • Bliv forhandler
    • Find forhandler
    • Private label
  • Buy Internationally
    • Read about our Mead
    • Buy our Mead
  • Kontakt os
  • Søg
  • Menu
  • Mjødgård - Hedvin - 21. marts 2020

Produkter

Vores mjød – Den danske hedvin 

Hedvin som genre er normalt defineret som en vin på druemost, som er forstærket med sprit (druesprit). Hedvin er beskrevet diverse steder, som en vin der er stærkere i alkoholprocent end en ”normalt” gæret vin vil være, netop ved at den vin man havde som udgangspunkt, er blevet tilført brændevin/ sprit for at få alkoholprocenten op på 14-20 %.
Men vores mjød er faktisk en naturligt gæret hedvin.
Vi gærer vores most (honning og vand) og med de rette temperaturer, gærtyper og næringer, så kommer vores mjød op på 15% i alkoholstyrke og kan faktisk gå lidt højere op.

Hedvin som genre dækker typisk over en sødere vin, som mange kalder dessertvine, ligesom portvin og lignende. Og derfor er det helt perfekt at kalde mjød for en hedvin, særligt vores mjød, da den har en fin, moderat sødme, med en alkohol på 15 %, ideel til desserter.

Når vi arbejder med vores bryg har vi nogle klare mål og idéer om hvad mjød skal kunne. Vi vil skabe mjød med karakter og en klar profil, Mjødgård DNA´et.

Vores bryg som historiefortæller

At give bryggen personlighed og skabe historier til bryggen, er noget som vi i Mjødgård går meget op i. Det kommer til tider til udtryk i særlige bryg som kun udgives i meget begrænset partier, hvor der måske kun er lavet 200 l af en bryg, som er blevet til i et kreativt, formidlende og episk øjeblik.

Som formidler og historieinteresseret, indgår bryggeren i Mjødgård i samarbejde med eksterne partnere, hvor vi brygger en mjød som har en helt speciel fortælling, for lige præcis den partner som får brygget sin mjød hos os. Det er ofte museer, men også restauranter og privatpersoner er med i bryggeprocessen. De særlige bryg som udgives eller forhandles rund om i landet, bliver annonceret på vores produktside, samt sociale medier.

De lokale og nære fortællinger

Vi brygger udelukkende mjød af gode lokale råvarer. Honningen er udvalgt fra de lokale grønne biavlere, som leverer direkte til bryggeriet, direkte fra bistaderne. Derfor har vi altid den bedste, nyslynget honning i vores bryggeri.

Blomster, urter og bær, dem samler vi selv i lokalområdet og hvis ikke vi selv samler dem, så er de hentet fra de lokale frugtplantager og urtedyrkere. Det er med til at skabe vores egen historie og oplevelse, ved hvert bryg.
Når et bryg sættes over og man kan skrive på mjødtanken, hvilken biavler der har leveret honningen, og man husker turen ud på engen efter urterne, der sidenhen er kommet i bryggen, så har vi vores historie, som vi ønsker at videregive i til mjødelskeren.

Vores mjød brygges i mindre portioner, hvor hver bryg nøje følges fra start til slut.
Vi brygger det vi selv vil betegne, som en mjød med moderat sødme. Vi brygger ikke tør mjød, og personligt er vores brygger heller ikke til en vildt sød mjød. Vores mjød egner sig derfor rigtig godt til mange lejligheder; som dessertvin, velkomstdrik, i drinks, cocktails, til ost, tapas, kage, kaffe og selvfølgelig til en aften ved bålet.

Vi bliver ofte spurgt om opskriften vi bruger i vores bryg. Om det er sådan ”man” rigtig lavede mjød tilbage i tiden. Jeg plejer at svare, at det vi gør, det kunne man også have gjort for tusind år siden, men det har nok kun været de færreste som gjorde det eller havde mulighed for det.

Vi bruger ikke noget i mjøden, man ikke har haft mulighed for at bruge den gang. Vi gør ikke noget rent bryggemæssigt, man ikke har gjort. Men da vi bruger så ren en råvarer og ingredienser som kvalitetsmæssigt har en høj standart i vores mjød, så er det nok en mere moderne og forfinet bryg vi får frem, end den ”man” har lavet for tusind år siden. En bonde i vikingetiden, har nok ikke lavet en mjød på 100 % ren honning, den har nok været en blanding af honning, korn, frugt og bær, som så er blevet gæret og har givet dem en mjød til særlige lejligheder. Det har i hvert fald ikke været en hverdagsdrik. Mere om den sag i menuen, Mjød – en kulturdrik.

Hvis du er interesseret i mere viden om mjød, vores hedvin, så er du altid velkommen til at kontakte Mjødgård og høre mere om vores foredrag og mjødsmagninger.

Tilbage til "Om Mjødgård"

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode rabatter, invitationer til arrangementer og et indblik i bryggeriets hverdag

Mjødgård Aps

Bryggeriet:
Adresse: Heeringvej 25 Byg. 8
4690 Dalby

Tlf.: 61 66 60 99
E-mail: kontakt@mjodgard.dk

CVR nr. 42059595

Bank: Reg: 2355 Konto: 6299 697 957

Salg:
Tlf.: 69 15 42 72
E-mail: salg@mjodgard.dk

Find vej til Mjødgård Bryggeri her

Kundeservice

  • Salgs- og leveringsbetingelser for webshop
  • Salgs- og leveringsbetingelser for erhverv
  • Persondatapolitik
  • Cookiepolitik
  • Presse Medier

Verdensarv Stevns

Livogland.dk

Følg os:

KONTROLRAPPORT

Mjødgård x contentcreator.ninja - powered by Enfold WordPress Theme
Scroll to top

Gratis fragt på alle ordrer over 500 kr.