Loading...
Om Mjødgård 2018-11-23T13:25:25+00:00

OM MJØDGÅRD

Mjødgård er et mikrobryggeri på Stevns, som er specialiseret i brygning af mjød. Bryggeriet startede i 2008 på Djursland, men blev i januar 2018 solgt til nuværende ejer, som flyttede bryggeriet til Stevns.

Hele idégrundlaget bag Mjødgård er at brygge en naturlig mjød af højeste kvalitet.

Bryggeriet arbejder med en autentisk og traditionel tilgang til brygningen, hvor der bygges på arbejdsprocesser med rødder tilbage i vikingetiden og vores fælles nordiske fortid.

Visionen er at lave gourmetmjød, som giver forbrugeren en kvalitetsoplevelse og Mjødgård er en del af det Nye Nordiske Køkken, hvor kvaliteten ligger i råvarerne og håndværket,. Mjøden brygges desuden i mindre portioner, hvor hvert bryg følges nøje fra start til slut, hvilket giver mange muligheder for også at producere et slutprodukt efter særlige ønsker.

Alt hvad vi bruger i mjøden har en historie, det skal være lokalt dyrket og samlet, det giver mening for os og miljøet, og det giver vores mjød sin egen personlighed.

Efter ejerskiftet i 2018 er der tilføjet et socialt ansvar til virksomhedens profil. Man kan tale om en socialøkonomi i virksomheden, hvor der tilbydes arbejdspladser for personer, som normalt har svært ved at være tilknyttet det ordinære arbejdsmarked.

Mjødgårds brygger har tidligere arbejdet med unge i beskæftigelses projekter, og derfor er det naturligt at åbne dørene til Mjødgård, og tilbyde en særlige rammer for arbejdspladser, hvor der tages individuelle hensyn.

SAMARBEJDE

Mjødgård har pt. indgået samarbejde med en bred vifte af personer og brancher.

Stevns erhvervsråd
Stevns fødevarenetværk
Verdensarv Stevns (UNESCO)- Partnerskabet.
Bad luck brewing co.
Grønne biavlere, organiseret under Østdansk biavler forening
Jobcenter Stevns
Odense seglmærke

Derudover et række museer, som får brygget og fremstillet særlige bryg, som kun forhandles på de enkelte steder, se evt. forhandlerkort.

Grafisk designer – Rasmus Danielsen, Akkurat.
Fotograf – Claus Sall.
Web arbejde – Togi data