LUMUMBA MED MJØD

Mjødmumba – Lumumba med mjød!

Årh det er så hyggeligt! Varm kakao og en stor uldsweater… Et par stearinlys i vinduet og yndlingsmusikken på anlægget. Varm kakao er indbegrebet af hygge! Specielt, når der er kælet lidt ekstra for serveringen. Det er lidt luksus når man finder den varme kakao frem.
Den drikkes i alverdens afskygninger og der findes 1000-vis af opskrifter verden over. Varm kakao med flødeskum, den fyldige varme chokolade der nærmest spises med ske, mexicansk varm kakao med et kærligt spark fra chilien eller den børnevenlige med miniskumfiduser på toppen. Nogle kan lide den mørk, andre lys… Heldigvis kan man helt selv bestemme. Kakao er for alle.
Varm kakao kan dog også komme i en lidt mere voksen variant, hvor den er peppet op med et skud god alkohol – og her er kodeordet god! For du ødelægger altså oplevelsen med den billigste fra grænsekiosken. De fleste kender klassikeren Lumumba, men mange har nok fået den i den fordanskede variant med rom i stedet for cognac. Men ikke desto mindre er det originalen, og den som Sara Speyer har søgt inspiration i, da hun kom med sit bud på Mjødmumba – Lumumba med mjød. Som navnet lidt afslører så er cognac i opskriften udskiftet med mjød (Lumumba med mjød). Det giver en lidt lettere oplevelse, men forsat med masser af fyldig smag som spiller smukt sammen med kakaoen.

Ingredienser:

  • 1/2 kop lækker kakao eller chokolade
  • 1 god skefuld flødeskum 
  • 20 cl Ren Mjød fra Mjødgård

Mjødgård - LUMUMBA MED MJØD - 6. december 2020 Mjødgård - LUMUMBA MED MJØD - 6. december 2020

Fremgangsmåde:

  1. Find din ønskede kakao/chokoladebase frem. 
  2. Varm den under omrøring, f.eks. i en lille gryde. Husk den ikke må koge!
  3. Hæld den varme drik op i et godt krus, tilføj gavmildt flødeskum og top af med den rene mjød.

Tip! Prøv den også med et drys ceylon kanel på toppen. Vores favorit er denne fra Asa Spice

 

Ren mjød

BAGTE AUBERGINER MED MJØD OG TOFU

Utrolig lækker mjødmarineret tofu i bagt aubergine

Bagte auberginer med mjød og tofu, der tilberedes med hvidløg, soyasauce, ristet sesamolie og mjød fra Mjødgård.

Savner du nogle gange inspiration til aftensmad? Har du lige serveret pasta kødsovs for tyvende gang og har du mest lyst til at læne dig tilbage med en lækker drink og smide fødderne op på bordet? Sara Speyers bagte auberginer med mjødmarineret tofu er din redning! Her får du en lækker ny hovedret, som tilmed kommer med den oplagte mulighed, lige at nyde et glas mjød til madlavningen – for man skal jo huske at smage på ingredienserne. 

Denne opskrift er lige i tråd med tidens tendens med kødfridag og fleksitarisme. En smagfuld vegetarisk opskrift, som forener Danmark med Asien og Mellemøsten. Den danske hedvin mjød, møder den asiatiske tofu og samler sig i et kendt element fra mellemøstens køkken, nemlig bagt aubergine. Her får du cremet sødme og sprøde knas. Selvom at det måske kan lyde lidt overvældende, så er retten ganske ligetil og kræver ikke flere år på kokkeskole. 

Bagte auberginer med mjød og tofu kan serveres med et væld af salater til, eller sprøde bagte kartofler og meget andet. Du kan også prøve at lave vores Coleslaw med Mjød og peppe den lidt op med noget frisk mynte i. Mjødopskriften, bagte auberginer med mjød og tofu, er som nævnt helt uden kød, men den har så meget fylde at selv, hvis du er vant til kød, hver dag, så vil du ikke savne det her. Kast dig ud i det og prøv noget nyt – det kunne være at det blev en favorit.

Ingredienser:

  • 1 stor aubergine eller 2 små
  • Ca. 250 g. Tofu – både fast og silken kan bruges
  • ¼ dl Ren Mjød fra Mjødgård
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk ristet sesamolie
  • Grønt drys – fx persille, koriander eller origano 

bagte-auberginer-med-mjoed-og-tofu

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Vask auberginen og halver den på langs. 
  2. Læg snit på kryds i hele auberginen og anbring den på en bageplade eller ildfastfad med skæresiden nedad. Bag den i ca. 30 min indtil kødet er mørt.
  3. Imens auberginen bager, blander du din mjødmarinade bestående af ¼ dl Ren Mjød, presset 1 fed hvidløg, 2 spsk soya, 2 spsk ristet sesamolie.
  4. Mos din tofu med en gaffel eller fingrene og bland den godt med marinaden.
  5. Tag auberginen ud af ovnen og skrab forsigtig det midterste kød ud, og bland det sammen med din tofumix. Sluk ikke ovnen!
  6. Fyld dine halve auberginer med den mjødmarinerede tofumix og bag dem i ca. 10 min.
  7. Nu kan du anrette dine gyldne auberginer smukt og pynte dem med hakket grønt som ønsket.

Smager skønt sammen med vores opskrift på Mjødmarineret Coleslaw

Du kan finde Ren Mjød på vores webshop her.

Tofu – alle de mange fantastiske fordele

Vidste du, at tofu har over 2.00 år bag sig? Tofu blev først produceret i Kina, men bredte sig siden i hele Asien – og nu, i hele verden. Totu er en sojabønnemasse, der er lavet på koaguleret sojamælk, der især er et hit blandt mange vegetarer og veganere, da den kan anvendes i mange forskellige retter. Og så er både kalk- og proteinindholdet højt. 

Da tofu ikke smager af så meget i sig selv, kan den bruges på et utal af måder, for eksempel marineret (som ovenstående opskrift er et eksempel på) og grillet, krydret i salater og paneret på panden. Tofu er utrolig næringsrig ingrediens, som er fattig på fedt og rig på mineralerne kalcium, kalk, magnesium og fosfor. 

Tofu er derfor en af de mest alsidige fødevarer, du kan bruge, så husk at det nemt kan blive kedeligt, hvis du bare bruger det, lige ud af kassen. Bliv i stedet kreativ. Hvis du ikke kan lide den kedelige smag, skal du blot skære tofuen i mindre stykker og krydre eller marinere dem  godt – så tofuen får karakter og smag. 

Ren mjød

BAGTE MJØDMARINEREDE GULERØDDER

Lækre bagte gulerødder med ren mjød fra Mjødgård 

Lækre gulerødder, der tilberedes med mjød, olivenolie, salt, peber og rosmarin. Dejligt tilbehør til mange kødretter. Bagte mjødmarinerede gulerødder er en utrolig nem og hurtig opskrift, der højst tager 30 min. i tilberedningstid.

Gulerødder er en grøntsag som vi alle kender og har et eller andet minde knyttet til. Barndommens minde om at hjælpe mor i haven med at trække de nye sprøde gulerødder op af jorden, sidde i græsset og vaske dem, og som prikken over i-et – prøve at skille dem ad for at få den søde midte ud. Eller i den helt modsatte grøft… Den obligatoriske middag hos bedsteforældrene med de udkogte gulerødder, der let kunne tygges med øjenbrynene. Gulerødder er faktisk utrolig alsidig og anvendes i 1000-vis af opskrifter til madlavningen. 

Her er en favorit klart at bage dem – den gyldne sprødhed man kan opnå, med den karamelliserede kant komplimenterer gulerodens sødme så perfekt! Men husk – bag dem hellere lidt kort tid ved høj varme, og lad dem beholde lidt bid. Frem for lang tid ved lav varme og lade dem blive til mos. Bagte mjødmarinerede gulerødder ser smukke ud, de smager dejligt og de gør sig godt til et utal af retter på middagsbordet, eller sågar kolde i en salat dagen efter. 

Opskriften som du her får, har lige fået et nøk op i forhold til en mere traditionel opskrift på bagte gulerødder, hvor der ofte anvendes sirup eller honning til karamelliseringen. Sara Speyer har udviklet en lækker marinade med vores Ren Mjød, der virkelig er en fyldig og sød mjød. Den er altså idéel til karamellisering. Mjødopskriften på bagte mjødmarinerede gulerødder giver en lidt dybere og mere nuanceret smagsoplevelse, der klart er værd at prøve. Du kan også lege lidt med opskriften og tilsætte andre rodfrugter eller prøve af med dit yndlingskrydderi i marinaden. 

De bagte mjødmarinerede gulerødder er et fantastisk tilbehør til et utal af retter ved middagsbordet, men vi kan anbefale af at prøve dem til vores opskrift på mør oksecuvette ligeledes marineret i mjød, og en frisk fintsnittet fennikelsalat med bredbladet persille og vinagrette til.

Ingredienser:

  • 1 kg øko-gulerødder 
  • 1/2 dl olivenolie 
  • 1/2 dl Ren Mjød
  • Salt & peber
  • Evt. lidt rosmarinbagte-mjoedmarinerede-guleroedder

Fremgangsmåde:

  1. Skræl dine øko-gulerødder og skær dem i stave. F.eks. Delt i fire på langs, eller i to, hvis de er tynde.
  2. Læg dine gulerodsstave i et ovnfast fad eller på en bageplade.
  3. Lav din marinade ved at blande 1/2 dl olivenolie og 1/2 dl Ren Mjød med lidt salt og peber.
  4. Mjødmarinaden hældes over gulerødderne og de vendes godt rundt heri.
  5. Tilsæt, hvis ønsket, din rosmarin her.
  6. Gulerødderne bages på 200 grader i 20 – 30 minutter, indtil gulerødderne er så gyldne, som man foretrækker. Men da alle ovne er forskellige, så kig løbende til dine gulerødder og vend dem gerne rundt undervejs.

Anret dine bagte mjødmarinerede gulerødder på ønsket vis og server dem som et lækkert tilbehør til middagen. 

Du kan finde Ren Mjød på vores webshop her.

Opskrift: Sara Speyer

Gulerødder – en alsidig grøntsag 

Gulerødder er en grøntsag som vi alle kender og har et eller andet minde knyttet til. Barndommens minde om at hjælpe mor i haven med at trække de nye sprøde gulerødder op ad jorden, sidde i græsset og vaske dem, og som prikken over i-et – prøve at skille dem ad for at få den søde midte ud. Eller i den helt modsatte grøft. Den obligatoriske middag hos bedsteforældrene med de udkogte gulerødder, der let kunne tygges med øjenbrynene. Gulerødder er faktisk utrolig alsidig og kan anvendes på 1000 vis af måder i madlavningen. 

Her er en favorit klart at bage dem – den gyldne sprødhed man kan opnå, med den karameliserede kant komplimenterer gulerodens sødme så perfekt! Men husk – bag dem hellere lidt kort tid ved høj varme, og lad dem beholde lidt bid. Frem for lang tid ved lav varme og lade dem blive til mos. Bagte gulerødder ser smukke ud, de smager dejligt og de gør sig godt til et utal af retter på middagsbordet, eller sågar kolde i en salat dagen efter.

Opskriften som du her får, har lige fået et nøk op i forhold til en mere traditionel opskrift på bagte gulerødder, hvor der ofte anvendes sirup eller honning til karamelliseringen. Sara Speyer har udviklet en lækker marinade med vores Ren Mjød, der virkelig er en fyldig og sød mjød. Den er altså idéel til karamellisering. Mjødopskriften på bagte gulerødder giver en lidt dybere og mere nuanceret smagsoplevelse, der klart er værd at prøve. Du kan også lege lidt med opskriften og tilsætte andre rodfrugter eller prøve af med dit yndlingskrydderi i marinaden. 

De mjødbagte gulerødder er et fantastisk tilbehør til et utal af retter ved middagsbordet, men vi kan anbefale af at prøve dem til vores opskrift på mør oksecuvette ligeledes marineret i mjød, og en frisk fintsnittet fennikelsalat med bredbladet persille og vinagrette til. 

 

 

Ren honningmjød

 

 

 

COLESLAW MED MJØD

Nem, lækker og velsmagende coleslaw med mjød fra Mjødgård 

Prøv denne utrolig lækker og nem coleslaw med mjød, der højst tager 30 min. i tilberedningstid.

Coleslaw er på trods af sin amerikanske oprindelse, vist efterhånden en opskrift vi alle kender til. Hvem bliver ikke frygtelig sulten når de ser billeder af lækre pulled pork, lamb, jackfruit etc. burgere med den sprøde og fede coleslaw dryppende ud af siderne? Man bliver nærmest henført til sommerens lune aftener og kan mærke tørsten blive slukket af en kølig dåsebajer fra havens kølige skjul. 

Selv om navnet og oprindelsen er amerikansk, så er størstedelen af ingredienserne meget velkendt dansk sommer. De sprøde gulerødder med den frodige grønne top og den saftige kål med sine smukke lagdelte blade. Begge grøntsager optræder i et væld af forskellige farver og afskygninger og bruges i alverdens opskrifter – lige fra mormors vel kogte køkken til det super moderne ny nordiske med hø og naturens skattekammer.

Her har Sara Speyer valgt at introducere dig til et helt nyt og nordisk take på coleslaw. Væk med den kendte mayonnaise og frem med mjøden! Det her er en frisk og sprød på coleslaw med mjød. Opskriften her er meget simpel og kan varieres til dit behov. Vi elsker farver og har valgt at præsentere dig for en variant med rød spidskål, ungt hvidkål og orange gulerødder. Marinaden er, hvor mjøden kommer ind – kålen er nemlig marineret i vores Hyldemjød, der nok er det nærmeste, du kommer dansk sommer på flaske. Mjøden har en dejlig krydret karakter og sammen med citronen og den fede grønne olivenolie, så giver du virkelig din coleslaw noget karakter og ender med et resultat lige til bogen om Ny Nordisk Kogekunst. 

Find dine yndlingsrødder og -kål frem og kast dig over denne nemme mjødopskrift med Hyldemjød. 

Coleslaw’en kan også laves i en større portion og bruges som tilbehør til alt godt fra grillen eller en lækker hjemmelavet lasagne. Kun fantasien sætter grænser…

Ingredienser:

  • 1/2 spidskål eller andet ønsket kål
  • 2 mellemstore gulerødder
  • ½ dl Hyldemjød fra Mjødgård
  • 1 spsk citronsaft 
  • 2 spsk god olivenolie 
  • Salt og peber

 

coleslaw-med-mjoed

coleslaw-med-mjoed

Fremgangsmåde:

  1. Start med at vaske og rense dine grøntsager.
  2. Snit så kålen rimelig fint og riv eller skær gulerødder efter ønske.
  3. Tag en skål frem og anbring kålen heri. Hæld mjøden over kålen og massér kålen med hænderne, indtil den falder let sammen.
  4. Knug kålen næsten fri for mjød og bland den med gulerødderne.
  5. Brug den overskydende mjød til en lækker dressing sammen med citronsaft, olivenolie, salt og peber og hæld den over din coleslaw og vend rundt.
  6. Nu er din coleslaw klar til servering. Du kan vælge at pynte den med lidt grønt eller smukke spiselige blomster.

Man kan også lave retten med grønkål, rødkål, sortkål o.lign. Kun fantasien sætter grænser!

Tip! Det er lækkert at prøve at tilsætte hasselnødder og/eller rosiner, appelsinstykker m.m. for at variere opskriften ind i mellem. 

Den bedste økologiske olivenolie vi har kunne opstøve herhjemme er fra danske Colombani, der selv står for udvælgelse og import af bl.a. olivenolie. Ejerne Jesper Gyldendahl og Natascha Colombani er ildsjæle, der brænder for det de laver og fællesskabsånden.

 

Du kan finde Ren Mjød på vores webshop her.

 

Mjødgård hyldemjød

CHAI LATTE MED MJØD

Chai Latte med ren mjød fra Mjødgård  

Prøv denne super nem og lækker Chai Latte med mjød. Det er Chai Latte som du kender den – bare bedre!  

Chai, Chai Latte, Chai te – kært barn har mange navne… Chai Latte er som oftest en alkoholfri oplevelse, ofte indtaget på café og med pulver fra en stor orange dåse med en tiger på. Det er sødt, krydret og lækkert! Der er blevet vendt mange verdenssituationer over en kop dampende Chai Latte rundt omkring på verdens caféer og kaffebarer. Selv i de små hjem er der ofte Chai Latte at finde nu. Det er nemt og det er rart med en dåse i skuffen og mælk eller plantedrik i køleskabet. 

Men Chai Latte er så meget mere end blot det. Sara Speyer giver os her et bud på en voksen Chai Latte med sødmefyldt mjød og hendes favoritbase fra Kandy Spices. Opskriften på Saras Chai Latte er med rene krydderier og uden tilsætningsstoffer og mælkeprodukter. Den er altså velegnet for mange allergikere, og hvis man ser bort fra mjøden også for veganere. Vores mjød er dog udelukkende brygget på honning fra grøn biavl – altså ingen skadelig kemi til bierne. 

En rigtig god Chai Latte er let og skummende, krydret og varmende og yderst sødmefuld. Den indbyder til en god snak eller fordybelse i en god bog – måske en smuk kogebog med skønne nordiske opskrifter? Denne mjødchai er nok mest en aftenhyggeting. Oplagt at nyde efter maden i stedet for desserten måske? Eller server den når I sidder samlet og hygger over brætspillet og timerne går ubemærket forbi imens mørket er faldet på. 

Ingredienser:

  • 1 tsk Kandy Spices chai-paste 
  • 2,5 dl plantedrik el. mælk
  • 1 tsk dansk honning 
  • 20 cl Ren Mjød fra Mjødgård

chai-latte-med-mjoed chai-latte-med-mjoed

Fremgangsmåde: 

  1. Start med at varme din foretrukne drik. For den bedste oplevelse så anbefaler vi at du skummer din drik. Fx. i en mælkeskummer eller ved at varme den i en gryde og piske den godt op. 
  2. Rør chai-pasten og honningen ud i en lille del af den varme drik i dit glas.
  3. Hæld derefter den resterende drik op i dit glas, for at bevare skummet på toppen.
  4. Til sidst tilsætter du 20 cl Ren Mjød og rører rundt.
  5. Serverer med det samme – så alkoholen ikke fordamper.

Tip! Chai Latte smager skønt med et drys kanel eller ingefær på toppen. 

Du kan finde Ren Mjød på vores webshop her.

Autentiske smagsoplevelser – en god kop chai latte 

Chai eller chai-latte er den lækre, krydrede te-drik, som du kender fra caféer og kaffebarer – eller måske er du stødt på den, hvis du har rejst i lande som Sri Lanka eller Indien. Chai betyder te og er ofte en te-drik baseret på sort te med krydderier som kanel, kardemomme, ingefær, nellike og muskatnød.

I denne opskrift er der brugt Kandy Spices helt vidunderligt autentiske chai-paste, som gør det nemt lige at brygge sig en kop god Chai Latte. Kandy Spice er helt fri for sukker, tilsætningsstoffer og laktose. Den er lavet på 100% rene krydderier og sort Ceylon te. Kun tilsat lidt naturligt brygget frugteddike for konservering.

 

Ren mjød

 

TOMATSALAT MED MJØDMARINERET MOZZARELLA

Frisk og nem tomatsalat med mjød og mozzarella

Prøv denne utrolig lækker og nem opskrift på tomatsalat med mjødmarineret mozzarella, der tilberedes med olivenolie, balsamico, salt, frisk basilikum og Ren mjød fra Mjødgård. Dejligt tilbehør til mange kødretter, der højst tager 20 min. i tilberedningstid.

Tomatsalat er indbegrebet af det italienske køkken og alligevel er det blevet næsten ekstremt almindeligt ved det danske spisebord. Saftige, solmodne tomater, fed, lækker mozzarella, fyldig, gylden olivenolie og smukke grønne basilikumsblade… Hvem bliver ikke henført til støvlelandets overdådige spisekammer? Uanset om du har besøgt landet eller ej, så ved du at tomatsalat er en Italiensk opskrift og bringer en bid af Italien med sig til dig. 

Hvis du lige står og har brug for en nem opskrift på et lækkert tilbehør til sommerens middag eller blot en let frokost, så er det lige til at gå ombord i en tomatsalat – du har the basics og så har du en masse andre lækkerier som du kan lege med og tilsætte til din tomatsalat alt efter temperament. Sara Speyers bud på en tomatsalat byder for de fleste nok for en hel ny variant. Her får den lækre italienske ost lov at møde den danske søde mjød. 

Der er nemlig tale om en opskrift på tomatsalat med mjødmarineret mozzarella, hvor mozzarellaen har fået lov at marinere i mjøden og derved opnå en noget anden karakter end du traditionelt præsenteres for. Dog hvis du også er typen, som holder af at give din tomatsalat et skud fed balsamico, så kender du nok til den harmoni der opstår når tomaternes umami og syrlighed, ostens salt og fedme møder sødmen i balsamicoen og får englene til at synge. Det kan i hvert fald kun anbefales at lade det søde element spille en rolle i din tomatsalat – og hvorfor ikke prøve med lækker dansk mjød?

Ingredienser:

  • 4 solmodne tomater eller 20 cherrytomater
  • 1 frisk mozzarella
  • 2 spsk Ren Mjød fra Mjødgård
  • 1 spsk god olivenolie
  • 1 tsk balsamico
  • Salt 
  • Frisk basilikum

tomatsalat-med-mjoedmarineret-mozzarella

tomatsalat-med-mjoedmarineret-mozzarella

Fremgangsmåde:

  1. Start med at finde en flot skål frem. Og vaske dine tomater.
  2. Hæld væsken fra din friske mozzarella og riv den i mindre stykker.
  3. Tag mozzarella og Ren Mjød og bland dem godt i en lille skål. Lad osten marinere med mjøden i ca. 10 minutter.
  4. Skær tomaterne i både eller tern og vend dem med olivenolie, balsamico og et kværn salt.
  5. Vend forsigtig tomater og den mjødmarinerede mozzarella sammen.
  6. Top af med frisk basilikum og server straks.

Tip! Du får den bedste oplevelse, hvis hverken tomater eller ost er køleskabskolde. 

Hvis du har lyst til at prøve eminente danske fødevarer forenet med italienske traditioner, så skal du unde dig selv at prøve mozzarellaen fra La Treccia. Bag brandet står fætrene Luca og Oscar fra Italien, der sammen har startet virksomheden i Rødovre, langt fra støvlelandets varme sol, men tæt på den danske jersey mælk.

Du kan finde Ren Mjød på vores webshop her

 

Ren mjød

IRISH COFFEE MED MJØD

Norse Coffee – Mjødens svar på Irish Coffee

Prøv denne utrolig velsmagende Irish Coffee med mjød – gå ikke glip af en unik smagsoplevelse med Mjødurt fra Mjødgård.

Det er mørkt, det er lidt kølig og ikke mindst ret hyggeligt. Men du kunne altså godt lige bruge lidt at varme dig på – både krop og sjæl. De fleste af os kender til en Irish Coffee, og det er da heller ikke sjældent at lysten hertil kommer snigende. Måske lærte du den at kende som noget dine forældre nød sammen med vennerne ved grillens sidste gløder? Måske var det den der nye smarte varme drik med de flotte kandispinde og fløde på toppen, som bare skulle prøves? Eller måske noget helt tredje? Irish Coffee har i hvert fald gjort sit indtog og blevet vel integreret i dansk kultur i løbet af de sidste 30 år omend den nu har over 75 år på bagen. 

Vi brygger dog ikke whisky, omend det er godt. Mjødgårds mjød er det danske svar på en naturlig hedvin, hvor det i stedet for malt er honning som får frit spil til at skabe en dyb og fyldig profil. Mjøden en lækker for sig selv, men også oplagt at benytte i lækre varme drikke. Sara Speyer giver her sit bud på en nordisk variant af Irish Coffee – en Norse Coffee som hun så fint har kaldt den. Her er whiskyen skiftet ud med Mjødurt mjød og bringer dermed også procenterne lidt ned, så du kan nyde din Norse Coffee og et godt glas mjød bagefter uden at blive slået helt omkuld. 

Opskriften på Norse Coffee er som sagt meget lig Irish Coffee, faktisk er der kun to forskelle – nemlig mjøden og det at den skal tilsættes til sidst, altså hældes ned over flødeskummet. Du får her en opskrift med mjød, som en nem at gå til og som varmer skønt på de kolde dage og aftener. Norse Coffee kunne godt med sit nordiske islæt,  gå hen og blive et fast inventar på listen over varme cocktailopskrifter hos os. 

Ingredienser: 

  • 1/2 kop god kaffe 
  • 1-2 tsk rørsukker
  • 30 cl Mjødurt fra Mjødgård
  • Flødeskum til toppen

 

irish-coffee-med-mjoed irish-coffee-med-mjoed

 

Fremgangsmåde:

  1. Find et pænt glas eller et lækkert krus frem. 
  2. Pisk din flødeskum og sæt på køl.
  3. Bryg dig en god kop kaffe, fx Mjødgårds egen fra Bryg Coffee.
  4. Hæld kaffen i glasset, tilsæt sukker og top med flødeskum.
  5. Slut med at hælde de 30 cl. Mjødurts mjød forsigtigt ned over flødeskummet.

                                  Opskrift: Sara Speyer

Tip! Gør sig perfekt ved bålet en kold vinterdag.

Du kan finde Mjødurt på vores webshop her.

Historien om Irish coffee 

Shannon Lufthavn i Irland var i 1930’erne og 1940’erne en travl lufthavn med meget trafik mellem Europa og USA. På en meget kold vinterdag i 1934 måtte et fly vende om på grund af dårligt vejr. Flyvemaskinen havde været 18 timer undervejs fra New York, og passagererne var både trætte, kolde og forkomne. 

Kokken Joe Sheridan, der arbejdede i en restaurant i lufthavnsterminalen, tilbød alle de trætte passagerer kaffe blandet med irsk whisky – heraf kom navnet Irish Coffee. 

Mjødgårds mjødurt