LUMUMBA MED MJØD

Mjødmumba – Lumumba med mjød!

Årh det er så hyggeligt! Varm kakao og en stor uldsweater… Et par stearinlys i vinduet og yndlingsmusikken på anlægget. Varm kakao er indbegrebet af hygge! Specielt, når der er kælet lidt ekstra for serveringen. Det er lidt luksus når man finder den varme kakao frem.
Den drikkes i alverdens afskygninger og der findes 1000-vis af opskrifter verden over. Varm kakao med flødeskum, den fyldige varme chokolade der nærmest spises med ske, mexicansk varm kakao med et kærligt spark fra chilien eller den børnevenlige med miniskumfiduser på toppen. Nogle kan lide den mørk, andre lys… Heldigvis kan man helt selv bestemme. Kakao er for alle.
Varm kakao kan dog også komme i en lidt mere voksen variant, hvor den er peppet op med et skud god alkohol – og her er kodeordet god! For du ødelægger altså oplevelsen med den billigste fra grænsekiosken. De fleste kender klassikeren Lumumba, men mange har nok fået den i den fordanskede variant med rom i stedet for cognac. Men ikke desto mindre er det originalen, og den som Sara Speyer har søgt inspiration i, da hun kom med sit bud på Mjødmumba – Lumumba med mjød. Som navnet lidt afslører så er cognac i opskriften udskiftet med mjød (Lumumba med mjød). Det giver en lidt lettere oplevelse, men forsat med masser af fyldig smag som spiller smukt sammen med kakaoen.

Ingredienser:

  • 1/2 kop lækker kakao eller chokolade
  • 1 god skefuld flødeskum 
  • 20 cl Ren Mjød fra Mjødgård

Mjødgård - LUMUMBA MED MJØD - 6. december 2020 Mjødgård - LUMUMBA MED MJØD - 6. december 2020

Fremgangsmåde:

  1. Find din ønskede kakao/chokoladebase frem. 
  2. Varm den under omrøring, f.eks. i en lille gryde. Husk den ikke må koge!
  3. Hæld den varme drik op i et godt krus, tilføj gavmildt flødeskum og top af med den rene mjød.

Tip! Prøv den også med et drys ceylon kanel på toppen. Vores favorit er denne fra Asa Spice

 

Ren mjød