CHAI LATTE MED MJØD

Chai Latte med ren mjød fra Mjødgård  

Prøv denne super nem og lækker Chai Latte med mjød. Det er Chai Latte som du kender den – bare bedre!  

Chai, Chai Latte, Chai te – kært barn har mange navne… Chai Latte er som oftest en alkoholfri oplevelse, ofte indtaget på café og med pulver fra en stor orange dåse med en tiger på. Det er sødt, krydret og lækkert! Der er blevet vendt mange verdenssituationer over en kop dampende Chai Latte rundt omkring på verdens caféer og kaffebarer. Selv i de små hjem er der ofte Chai Latte at finde nu. Det er nemt og det er rart med en dåse i skuffen og mælk eller plantedrik i køleskabet. 

Men Chai Latte er så meget mere end blot det. Sara Speyer giver os her et bud på en voksen Chai Latte med sødmefyldt mjød og hendes favoritbase fra Kandy Spices. Opskriften på Saras Chai Latte er med rene krydderier og uden tilsætningsstoffer og mælkeprodukter. Den er altså velegnet for mange allergikere, og hvis man ser bort fra mjøden også for veganere. Vores mjød er dog udelukkende brygget på honning fra grøn biavl – altså ingen skadelig kemi til bierne. 

En rigtig god Chai Latte er let og skummende, krydret og varmende og yderst sødmefuld. Den indbyder til en god snak eller fordybelse i en god bog – måske en smuk kogebog med skønne nordiske opskrifter? Denne mjødchai er nok mest en aftenhyggeting. Oplagt at nyde efter maden i stedet for desserten måske? Eller server den når I sidder samlet og hygger over brætspillet og timerne går ubemærket forbi imens mørket er faldet på. 

Ingredienser:

  • 1 tsk Kandy Spices chai-paste 
  • 2,5 dl plantedrik el. mælk
  • 1 tsk dansk honning 
  • 20 cl Ren Mjød fra Mjødgård

chai-latte-med-mjoed chai-latte-med-mjoed

Fremgangsmåde: 

  1. Start med at varme din foretrukne drik. For den bedste oplevelse så anbefaler vi at du skummer din drik. Fx. i en mælkeskummer eller ved at varme den i en gryde og piske den godt op. 
  2. Rør chai-pasten og honningen ud i en lille del af den varme drik i dit glas.
  3. Hæld derefter den resterende drik op i dit glas, for at bevare skummet på toppen.
  4. Til sidst tilsætter du 20 cl Ren Mjød og rører rundt.
  5. Serverer med det samme – så alkoholen ikke fordamper.

Tip! Chai Latte smager skønt med et drys kanel eller ingefær på toppen. 

Du kan finde Ren Mjød på vores webshop her.

Autentiske smagsoplevelser – en god kop chai latte 

Chai eller chai-latte er den lækre, krydrede te-drik, som du kender fra caféer og kaffebarer – eller måske er du stødt på den, hvis du har rejst i lande som Sri Lanka eller Indien. Chai betyder te og er ofte en te-drik baseret på sort te med krydderier som kanel, kardemomme, ingefær, nellike og muskatnød.

I denne opskrift er der brugt Kandy Spices helt vidunderligt autentiske chai-paste, som gør det nemt lige at brygge sig en kop god Chai Latte. Kandy Spice er helt fri for sukker, tilsætningsstoffer og laktose. Den er lavet på 100% rene krydderier og sort Ceylon te. Kun tilsat lidt naturligt brygget frugteddike for konservering.

 

Ren mjød