BAGTE MJØDMARINEREDE GULERØDDER

Lækre bagte gulerødder med ren mjød fra Mjødgård 

Lækre gulerødder, der tilberedes med mjød, olivenolie, salt, peber og rosmarin. Dejligt tilbehør til mange kødretter. Bagte mjødmarinerede gulerødder er en utrolig nem og hurtig opskrift, der højst tager 30 min. i tilberedningstid.

Gulerødder er en grøntsag som vi alle kender og har et eller andet minde knyttet til. Barndommens minde om at hjælpe mor i haven med at trække de nye sprøde gulerødder op af jorden, sidde i græsset og vaske dem, og som prikken over i-et – prøve at skille dem ad for at få den søde midte ud. Eller i den helt modsatte grøft… Den obligatoriske middag hos bedsteforældrene med de udkogte gulerødder, der let kunne tygges med øjenbrynene. Gulerødder er faktisk utrolig alsidig og anvendes i 1000-vis af opskrifter til madlavningen. 

Her er en favorit klart at bage dem – den gyldne sprødhed man kan opnå, med den karamelliserede kant komplimenterer gulerodens sødme så perfekt! Men husk – bag dem hellere lidt kort tid ved høj varme, og lad dem beholde lidt bid. Frem for lang tid ved lav varme og lade dem blive til mos. Bagte mjødmarinerede gulerødder ser smukke ud, de smager dejligt og de gør sig godt til et utal af retter på middagsbordet, eller sågar kolde i en salat dagen efter. 

Opskriften som du her får, har lige fået et nøk op i forhold til en mere traditionel opskrift på bagte gulerødder, hvor der ofte anvendes sirup eller honning til karamelliseringen. Sara Speyer har udviklet en lækker marinade med vores Ren Mjød, der virkelig er en fyldig og sød mjød. Den er altså idéel til karamellisering. Mjødopskriften på bagte mjødmarinerede gulerødder giver en lidt dybere og mere nuanceret smagsoplevelse, der klart er værd at prøve. Du kan også lege lidt med opskriften og tilsætte andre rodfrugter eller prøve af med dit yndlingskrydderi i marinaden. 

De bagte mjødmarinerede gulerødder er et fantastisk tilbehør til et utal af retter ved middagsbordet, men vi kan anbefale af at prøve dem til vores opskrift på mør oksecuvette ligeledes marineret i mjød, og en frisk fintsnittet fennikelsalat med bredbladet persille og vinagrette til.

Ingredienser:

 • 1 kg øko-gulerødder 
 • 1/2 dl olivenolie 
 • 1/2 dl Ren Mjød
 • Salt & peber
 • Evt. lidt rosmarinbagte-mjoedmarinerede-guleroedder

Fremgangsmåde:

 1. Skræl dine øko-gulerødder og skær dem i stave. F.eks. Delt i fire på langs, eller i to, hvis de er tynde.
 2. Læg dine gulerodsstave i et ovnfast fad eller på en bageplade.
 3. Lav din marinade ved at blande 1/2 dl olivenolie og 1/2 dl Ren Mjød med lidt salt og peber.
 4. Mjødmarinaden hældes over gulerødderne og de vendes godt rundt heri.
 5. Tilsæt, hvis ønsket, din rosmarin her.
 6. Gulerødderne bages på 200 grader i 20 – 30 minutter, indtil gulerødderne er så gyldne, som man foretrækker. Men da alle ovne er forskellige, så kig løbende til dine gulerødder og vend dem gerne rundt undervejs.

Anret dine bagte mjødmarinerede gulerødder på ønsket vis og server dem som et lækkert tilbehør til middagen. 

Du kan finde Ren Mjød på vores webshop her.

Opskrift: Sara Speyer

Gulerødder – en alsidig grøntsag 

Gulerødder er en grøntsag som vi alle kender og har et eller andet minde knyttet til. Barndommens minde om at hjælpe mor i haven med at trække de nye sprøde gulerødder op ad jorden, sidde i græsset og vaske dem, og som prikken over i-et – prøve at skille dem ad for at få den søde midte ud. Eller i den helt modsatte grøft. Den obligatoriske middag hos bedsteforældrene med de udkogte gulerødder, der let kunne tygges med øjenbrynene. Gulerødder er faktisk utrolig alsidig og kan anvendes på 1000 vis af måder i madlavningen. 

Her er en favorit klart at bage dem – den gyldne sprødhed man kan opnå, med den karameliserede kant komplimenterer gulerodens sødme så perfekt! Men husk – bag dem hellere lidt kort tid ved høj varme, og lad dem beholde lidt bid. Frem for lang tid ved lav varme og lade dem blive til mos. Bagte gulerødder ser smukke ud, de smager dejligt og de gør sig godt til et utal af retter på middagsbordet, eller sågar kolde i en salat dagen efter.

Opskriften som du her får, har lige fået et nøk op i forhold til en mere traditionel opskrift på bagte gulerødder, hvor der ofte anvendes sirup eller honning til karamelliseringen. Sara Speyer har udviklet en lækker marinade med vores Ren Mjød, der virkelig er en fyldig og sød mjød. Den er altså idéel til karamellisering. Mjødopskriften på bagte gulerødder giver en lidt dybere og mere nuanceret smagsoplevelse, der klart er værd at prøve. Du kan også lege lidt med opskriften og tilsætte andre rodfrugter eller prøve af med dit yndlingskrydderi i marinaden. 

De mjødbagte gulerødder er et fantastisk tilbehør til et utal af retter ved middagsbordet, men vi kan anbefale af at prøve dem til vores opskrift på mør oksecuvette ligeledes marineret i mjød, og en frisk fintsnittet fennikelsalat med bredbladet persille og vinagrette til. 

 

 

Ren honningmjød