BAGTE AUBERGINER MED MJØD OG TOFU

Utrolig lækker mjødmarineret tofu i bagt aubergine

Bagte auberginer med mjød og tofu, der tilberedes med hvidløg, soyasauce, ristet sesamolie og mjød fra Mjødgård.

Savner du nogle gange inspiration til aftensmad? Har du lige serveret pasta kødsovs for tyvende gang og har du mest lyst til at læne dig tilbage med en lækker drink og smide fødderne op på bordet? Sara Speyers bagte auberginer med mjødmarineret tofu er din redning! Her får du en lækker ny hovedret, som tilmed kommer med den oplagte mulighed, lige at nyde et glas mjød til madlavningen – for man skal jo huske at smage på ingredienserne. 

Denne opskrift er lige i tråd med tidens tendens med kødfridag og fleksitarisme. En smagfuld vegetarisk opskrift, som forener Danmark med Asien og Mellemøsten. Den danske hedvin mjød, møder den asiatiske tofu og samler sig i et kendt element fra mellemøstens køkken, nemlig bagt aubergine. Her får du cremet sødme og sprøde knas. Selvom at det måske kan lyde lidt overvældende, så er retten ganske ligetil og kræver ikke flere år på kokkeskole. 

Bagte auberginer med mjød og tofu kan serveres med et væld af salater til, eller sprøde bagte kartofler og meget andet. Du kan også prøve at lave vores Coleslaw med Mjød og peppe den lidt op med noget frisk mynte i. Mjødopskriften, bagte auberginer med mjød og tofu, er som nævnt helt uden kød, men den har så meget fylde at selv, hvis du er vant til kød, hver dag, så vil du ikke savne det her. Kast dig ud i det og prøv noget nyt – det kunne være at det blev en favorit.

Ingredienser:

 • 1 stor aubergine eller 2 små
 • Ca. 250 g. Tofu – både fast og silken kan bruges
 • ¼ dl Ren Mjød fra Mjødgård
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk soyasauce
 • 2 spsk ristet sesamolie
 • Grønt drys – fx persille, koriander eller origano 

bagte-auberginer-med-mjoed-og-tofu

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 200 grader. Vask auberginen og halver den på langs. 
 2. Læg snit på kryds i hele auberginen og anbring den på en bageplade eller ildfastfad med skæresiden nedad. Bag den i ca. 30 min indtil kødet er mørt.
 3. Imens auberginen bager, blander du din mjødmarinade bestående af ¼ dl Ren Mjød, presset 1 fed hvidløg, 2 spsk soya, 2 spsk ristet sesamolie.
 4. Mos din tofu med en gaffel eller fingrene og bland den godt med marinaden.
 5. Tag auberginen ud af ovnen og skrab forsigtig det midterste kød ud, og bland det sammen med din tofumix. Sluk ikke ovnen!
 6. Fyld dine halve auberginer med den mjødmarinerede tofumix og bag dem i ca. 10 min.
 7. Nu kan du anrette dine gyldne auberginer smukt og pynte dem med hakket grønt som ønsket.

Smager skønt sammen med vores opskrift på Mjødmarineret Coleslaw

Du kan finde Ren Mjød på vores webshop her.

Tofu – alle de mange fantastiske fordele

Vidste du, at tofu har over 2.00 år bag sig? Tofu blev først produceret i Kina, men bredte sig siden i hele Asien – og nu, i hele verden. Totu er en sojabønnemasse, der er lavet på koaguleret sojamælk, der især er et hit blandt mange vegetarer og veganere, da den kan anvendes i mange forskellige retter. Og så er både kalk- og proteinindholdet højt. 

Da tofu ikke smager af så meget i sig selv, kan den bruges på et utal af måder, for eksempel marineret (som ovenstående opskrift er et eksempel på) og grillet, krydret i salater og paneret på panden. Tofu er utrolig næringsrig ingrediens, som er fattig på fedt og rig på mineralerne kalcium, kalk, magnesium og fosfor. 

Tofu er derfor en af de mest alsidige fødevarer, du kan bruge, så husk at det nemt kan blive kedeligt, hvis du bare bruger det, lige ud af kassen. Bliv i stedet kreativ. Hvis du ikke kan lide den kedelige smag, skal du blot skære tofuen i mindre stykker og krydre eller marinere dem  godt – så tofuen får karakter og smag. 

Ren mjød