Generelt om vores mjød.

Mjød er Nordens naturlige hedvin, gæret på honning. Mjød er blevet brygget helt tilbage til vikingetiden, hvor man anså det som en luksus drik (gudernes visdomsdrik). Der er mange spændende myter om gudernes forhold til denne drik, ligesom den også omtales i historiske kilder. Faktisk er mjød en endnu ældre drik, den går formentlig 5-6000 år tilbage i tiden, hvilket er naturligt når man tænker på hvor enkelt og simpelt det er hvad angår ingredienser og gæring.
Mjød er ikke øl. Det skummer ikke, og der bruges hverken humle eller malt. Mjød kan minde om sherry, men smagen er mild med moderat sødme.

Vi brygger mjøden af den gode danske honning, fra grønne biavlere hvor bierne holdes efter de mest skånsomme principper. Vi samarbejder med de lokale grønne biavlere, så al vores honning er samlet på Stevns og Sydsjælland. Alt hvad vi bruger i mjøden skal være lokalt dyrket og samlet, det giver mening for os og miljøet, og det er en måde at give mjøden sin egen ”personlighed”.

Mjøden er brygget nænsomt og med respekt for råvarerne, for at opnå den højst mulige kvalitet.

Da mjøden er brygget uden kemikalier og uden filtrering, vil der i de fleste flasker med tiden opstå et lille let lag bundfald. Det er helt naturligt og flasken kan blot omrystes, eller evt. dekanteres.

Vi bruger som udgangspunkt heller ikke sulfitter (svovl) i vores mjød. Det kan dog i nogle tilfælde være nødvendigt, men så vil det fremstå på etiketten. Det skal dog tilføjes her, at der intet farligt er ved det. Svovl er livsvigtig for mennesket, og er med til at binde tungmetaller og giftstoffer til sig og vigtig for leverens evne til at nedbryde giftstoffer. Så derfor er det naturligt for os at bruge sulfitter, dog kun i tilfælde hvor det er nødvendig i en bryg.

Mjøden bør opbevares ved stuetemperatur, væk fra sollys og gerne et mørkt sted.
Efter åbning forøges holdbarheden ved kølig opbevaring.

Mjød kan bruges i mange sammenhænge; kan nydes ren i små glas. Både kold, tempereret og varm. Anvendes som velkomstdrink, cocktails, forret, kaffe, dessert, marinade m.m.