image1

JulemjødJulemjøden


Julemjøden er velegnet til chokolade, juleknas og risalamánde,
den kan nydes som nytårsdrik blandet halvt med Cava, 
og den gør sig rigtig godt til kraftige retter og søde sager, 
- eller blot til lyst, som ren nydelse...

Den er brygget på hele hyben og honning.
Tilsammen giver det en mørk og blød smag, med bitterstoffer der passer fint med egefadslagringen. 

Hyben har desuden et højt indhold af c-vitamin. Sødmen er mediumsød.

Ingredienser: Dansk Honning, vand, hyben og gær.

Indhold: 75 cl eller 35 cl.

 

Se historien på Julemjødsetiketten herunder

 

Lussemor

- den nordiske forgænger til luciabruden.

- Frit fortalt efter flere gamle nordiske traditioner. (*lusse betyder uhyre)

I vikingetiden mente man at tiden gik i stå ved vintersolhverv. – Netop dér hvor det gamle år sluttede, og det nye år skulle starte.

Det store verdenshjul stoppede, tiden gik i stå, og grænserne mellem de forskellige dimensioner blev ophævet, så trolde, uhyrer og gryler havde frit spil hele Lussenat.

Hvis ikke hjulet gik i gang igen, ville det være mørkt og vinter for evigt.
Og 3 vintre uden sommer imellem varsler starten på Ragnarok.
- Verdens undergang…

Hele Lussenat havde man tændt lys, for at hjælpe lyset over det døde punkt, så verdenshjulet kunne bringes i gang, og lyset vende tilbage.
Æren som Lussemor tilfaldt husets madmor, som tog sin fineste hørsærk på, og vågede over lyset hele den lange Lussenat.

Ved det første daggry, bar hun lyset rundt, vækkede folk, og serverede lussemad.
Hjulet var gået i gang, lyset vendt tilbage, Ragnarok afværget
- og verden var reddet!

____________________________________________________________________________________________________